„Gotuj z Kuroniem” – słodkie warsztaty z mistrzem kuchni

„Gotuj z Kuroniem” – słodkie warsztaty z mistrzem kuchni

23 maja odbyły się warsztaty cukiernicze, które Amelia i Ania z drugiej klasy technikum technologii żywności o spec. cukiernik wygrały dla całej klasy.

Dziewczyny zdobyły  I miejsce w II Wojewódzkim Konkursie Kulinarnym „KUPUJĘ ŚWIADOMIE, STAWIAM NA REGION I TRADYCJĘ NA MOIM STOLE” Wielkanocne smaki Opolszczyzny za tradycyjną Babkę Wielkanocną – zista ✨  zorganizowanym przez  Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa Oddział Terenowy w Opolu.

Uczennice otrzymały nagrody rzeczowe w postaci robota kuchennego firmy Kenwood, a cała klasa warsztaty cukiernicze, które poprowadził szef kuchni Jakub Kuroń. Uczniowie w miłej atmosferze wykonali babeczki z cynamonową kruszonką, wegetariański deser czekoladowy oraz bananowe ciasto.

Dziękujemy Krajowemu Ośrodkowi Wsparcia Rolnictwa Oddział Terenowy w Opolu  za profesjonalną organizację warsztatów.