23 maja odbyły się warsztaty cukiernicze, które Amelia i Ania z drugiej klasy technikum technologii żywności o spec. cukiernik wygrały dla całej klasy.
Dziewczyny zdobyły I miejsce w II Wojewódzkim Konkursie Kulinarnym „KUPUJĘ ŚWIADOMIE, STAWIAM NA REGION I TRADYCJĘ NA MOIM STOLE” Wielkanocne smaki Opolszczyzny za tradycyjną Babkę Wielkanocną – zista ✨ zorganizowanym przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa Oddział Terenowy w Opolu.
Uczennice otrzymały nagrody rzeczowe w postaci robota kuchennego firmy Kenwood, a cała klasa warsztaty cukiernicze, które poprowadził szef kuchni Jakub Kuroń. Uczniowie w miłej atmosferze wykonali babeczki z cynamonową kruszonką, wegetariański deser czekoladowy oraz bananowe ciasto.
Dziękujemy Krajowemu Ośrodkowi Wsparcia Rolnictwa Oddział Terenowy w Opolu za profesjonalną organizację warsztatów.