8 listopada uczennice klasy trzeciej technikum żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyły w warsztatach kulinarnych pt. „Kuchnia Myśliwska”, organizowanych przez Polski Związek Łowiecki Zarząd Okręgowy w Opolu oraz Komisję Edukacji i Kultury Łowieckiej. Warsztaty odbyły się w Karczmie Zagłoba w Opolu, w której uczniowie i nauczyciele poznali techniki i zasady przygotowywania potraw z dziczyzny oraz tradycję i kulturę łowiecką. Do owocnej pracy zachęcili uczniów sygnaliści, którzy odegrali myśliwskie sygnały.
Już 30 listopada w ZS nr 1 w Kędzierzynie-Koźlu o godzinie 10:00 odbędzie się Wojewódzki Konkurs Kulinarny pt. „Kuchnia Myśliwska”, w której udział wezmą reprezentacje szkół gastronomicznych z województwa opolskiego. Naszą szkołę reprezentować będzie Jagoda Furman i Wiktoria Rojczyk z klasy 3 tż.