Ponad 120 uczniów o profilu gastronomicznym wzięło udział w wykładzie , na którym dowiedzieli się jakie walory drobiu można wykorzystać w codziennym żywieniu. Pan Marcin Budynek omówił charakterystykę poszczególnych gatunków drobiu, przedstawił różne techniki sporządzania potraw oraz zasady przyprawiania i oceny jakości drobiu. Pani Karolina Przewlekły psychodietetyk zwróciła uwagę na aspekty żywieniowe jakie daje nam spożycie mięsa drobiowego. Na koniec odbyły się warsztaty dla 20 uczniów, na których dwuosobowe zespoły wykonały potrawy z wykorzystaniem mięsa drobiowego. Uczniowie otrzymali certyfikaty za udział w szkoleniu, a szkoła prezent dla pracowni.
Dziękujemy za profesjonalne warsztaty.
Wykład i warsztaty zorganizowano na zlecenie Związku Polskiego Mięsa w ramach projektu „STAWIAM NA DRÓB” edycja 2025.
#FunduszePromocji