Technik żywienia i usług gastronomicznych- to kolejny nabór na który prowadzimy nabór w 2023/24 r.
Technik żywienia i usług gastronomicznych jest specjalistą od produkcji potraw, zarządzania zakładem gastronomicznym, obsług konsumenta i dietetyki.
W trakcie nauki nauczysz się:
- jak zostać szefem kuchni;
- zarządzać restauracją;
- zasad dietetyki;
- zasad obsługi konsumenta;
- sporządzać potrawy, desery, ciasta i napoje;
- organizować przyjęcia;
- prowadzić działalność gospodarczą.
Nasi absolwenci znajdują zatrudnienie w:
- restauracjach;
- hotelach;
- domach przyjęć;
Pracują jako: szefowie kuchni, kucharze, barmani, bariści, kelnerzy, doradcy dietetyczni lub prowadzą własną działalność gospodarczą.
Po ukończeniu technikum możesz studiować:
- dietetykę;
- technologię żywności;
- jakość i bezpieczeństwo żywności;
- gastronomię i hotelarstwo;
- lub inny interesujący cię kierunek.