Warsztaty kulinarne

Warsztaty kulinarne

21 listopada w ramach innowacji gastronomicznej „Nowoczesne techniki sporządzania i dekorowania dań” uczniowie technikum żywienia oraz kucharze wzięli udział w warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez Zespół Szkół nr 1 im. Powstańców Śląskich w Kędzierzynie-Koźlu oraz Restaurację Stalove Magnolie

Właściciel i szef kuchni p. Roman Gładysz pokazał uczniom najnowsze trendy dotyczące technik sporządzania, dekoracji oraz serwowania dań.
Uczniowie pod bacznym okiem mistrza przygotowali:
  • Przegrzebki/ kalafior/ żel jabłkowy
  • Tatar z sarny/ majonez z palonego siana/ czarna trufla/ nasturcja
  • Sarna / seler / musli/ boczniak/ topinambur/ demi glace
  • Deser
  • ciasto marchewkowe / mus z rokitnika
Dziękujemy za inspirujące warsztaty!!!