Technik żywienia i usług gastronomicznych

Technik żywienia i usług gastronomicznych
Technik żywienia i usług gastronomicznych- to kolejny nabór na który prowadzimy nabór w 2023/24 r.
Technik żywienia i usług gastronomicznych jest specjalistą od produkcji potraw, zarządzania zakładem gastronomicznym, obsług konsumenta i dietetyki.
W trakcie nauki nauczysz się:
  • jak zostać szefem kuchni;
  • zarządzać restauracją;
  • zasad dietetyki;
  • zasad obsługi konsumenta;
  • sporządzać potrawy, desery, ciasta i napoje;
  • organizować przyjęcia;
  • prowadzić działalność gospodarczą.
Nasi absolwenci znajdują zatrudnienie w:
  • restauracjach;
  • hotelach;
  • domach przyjęć;
Pracują jako: szefowie kuchni, kucharze, barmani, bariści, kelnerzy, doradcy dietetyczni lub prowadzą własną działalność gospodarczą.
Po ukończeniu technikum możesz studiować:
  • dietetykę;
  • technologię żywności;
  • jakość i bezpieczeństwo żywności;
  • gastronomię i hotelarstwo;
  • lub inny interesujący cię kierunek.