24 kwietnia 2023 r. odbył się etap teoretyczny konkursu o tytuł najlepszegoncukiernika i kucharza w ZS nr 1. Etap teoretyczny składał się z testu wiedzy z gastronomii: 20 pkt do zdobycia (20% pytań z kuchni świata) dla kucharzy i techników żywienia, testu wiedzy z cukiernictwa: 20 pkt do zdobycia (20% pytań z deserów świata) dla cukierników.
Do etapu praktycznego zakwalifikowało się trzech uczniów z najwyższą liczbą punktów:
Do tytułu o najlepszego kucharza:
- – Julia Wilczyńska 70%
- – Paweł Kruczek 65%
- – Joanna Smuszowicz i Anna Małodobra- remis w ilości zdobytych punktów 60%
Do tytułu o najlepszego cukiernika:
- – Natalia Gajda 90%
- – Milena Jankowska 85%
- – Katarzyna Krupa 80%
Etap praktyczny odbędzie się 15 maja o 11:30 sala nr 2, czas 3 godziny.