W ramach „Rozmów z Budowlanką w tle” mamy przyjemność zaprezentować wywiad z Hanią- uczennicą klasy o profilu gastronomicznym. Rozmowę tradycyjnie przeprowadził Michał Ecik Thomys.
Wycieczka klas logistycznych na lotnisko
W dniach 21 i 23.09.2021 uczniowie klas trzecich i czwartej technikum logistycznego odwiedzili Centrum Edukacji Lotniczej, działające w ramach usług portu lotniczego w Krakowie – Balicach.
Szkolny Punkt Informacji i Kariery otwarty
23 września br. w Zespole Szkół nr 1im. Powstańców Śląskich w Kędzierzynie-Koźlu otwarto pierwszy w powiecie Kędzierzyńsko-Kozielskim Szkolny Punkt Informacji i Kariery, miejsce w którym uczniowie nie tylko szkół średnich, ale również szkół podstawowych będą mogli skorzystać ze wsparcia doradcy zawodowego, zbadać swój potencjał zawodowy, przygotować plan rozwoju własnej kariery zawodowej i dalszej edukacji.
Zajęcia warsztatowe w laboratorium branżowym RZPWE
„Zajęcia warsztatowe w laboratorium branżowym RZPWE” dla uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych w ramach projektu Opolskie szkolnictwo zawodowe dla rynku pracy.
Zebranie z rodzicami – 15.09.2021
HARMONOGRAM ZEBRANIA UWAGA!! Wywiadówka w klasie 3Tl – ODWOŁANA
Warsztaty tematyczne
W dniach 7-8września uczennice klasy czwartej technikum żywienia i usług gastronomicznych wzięły udział w warsztatach tematycznych związanych z tworzeniem marki lokalnej produktów wytwarzanych w gospodarstwach na podstawie gospodarstwa rybnego Łowisko Podolsze w Dolina Karpia w Zatorze oraz Centrum Produktu Lokalnego w Rzuchowej.
Lekcje skrócone – 10.09.2021
W dniu 10.09.2021r. w ZS nr 1 obowiązują lekcje skrócone (30 minut) wg następującego harmonogramu: lekcja 0: 07:25 – 07:55 lekcja 1: 08:00 – 08:30 lekcja 2: 08:35 – 09:05 lekcja 3: 09:10 – 09:40 lekcja 4: 09:45 – 10:15 lekcja 5: 10:20 – 10:50 lekcja 6: 10:55 – 11:25 lekcja 7: 11:30 – 12:00 lekcja 8: 12:05 – 12:35